Thu. Apr 18th, 2024

Creamline Cool Smashers in de halve finale van de PVL All-Filipino Cup.  - UAAP-FOTO

Creamline Cool Smashers in de halve finale van de PVL All-Filipino Cup. – UAAP-FOTO

Creamline verspilde geen tijd – of set – op weg naar het kampioenschap.

“We verloren de finale in de laatste conferentie, maar iedereen was klaar om deze keer een stapje verder te gaan”, zei Jia de Guzman, de scherpzinnige lifter die dinsdag een 25-22, 25-23, 25-16 overwinning behaalde op F2 Logistics. wat de Cool Smashers naar de Premier Volleyball League All-Filipino Conference Finals duwde.

“We zijn erg emotioneel en erg dankbaar voor deze overwinning”, voegde ze eraan toe nadat Creamline de best-of-three halve finalereeks had gewonnen.

Ondertussen eindigde de andere helft van de Final Four-reeks bijna in een nieuwe sweep nadat PLDT zijn strijd op leven en dood begon als internet via een inbelverbinding.

“We gaven de eerste set op alsof we nog aan het opwarmen waren. Het was echt een trage start, we waren niet gefocust en het ontbrak ons ​​aan intensiteit”, aldus coach Rald Ricafort.

Ervaren setter Rhea Dimaculangan voelde hetzelfde.

“Eigenlijk hadden we in het begin twijfels of we de wedstrijd konden winnen”, zei ze.

Pas na een spannende tweede set maakte het team eindelijk de bijnaam High Speed ​​Hitters waar.

“[C]Oach vertelde ons dat de opwarmperiode voorbij is, dus we moeten goed gaan bewegen en ons gebruikelijke spel spelen”, zei Dimaculangan. Het resultaat was een 14-25, 25-23, 25-14, 25-15 overwinning op Petro Gazz, wat een rubberrace voor de andere plek in de finale afdwong.

Punten, frame en spectaculaire verdediging.  Jovy Prado, Rhea Dimaculangan en Kath Arado leverden er veel voor PLDT in Game 2. —PVL FOTO

Punten, frame en spectaculaire verdediging. Jovy Prado, Rhea Dimaculangan en Kath Arado leverden er veel voor PLDT in Game 2. —PVL FOTO

De PLDT-overwinning maakte tijd vrij voor Creamline om zich voor te bereiden op hun titelconfrontatie. De High Speed ​​Hitters en de Angels mengen zich donderdag in een no-morrow-duel. De Cool Smashers wonnen de eerste set van Game 2 in de Mall of Asia Arena voordat ze het opnemen tegen de Cargo Movers in een krappe tweede set waarin de leiding verschillende keren van eigenaar wisselde.

Alle borden stonden voor een marathonwedstrijd tot een patstelling in de 22e toen Jema Galanza Creamline naar een 2-0 voorsprong sleepte en drie opeenvolgende punten scoorde.

Met een handdruk in de wedstrijd gingen de Cool Smashers de dood in in de derde.

“We zijn blij dat we een vierde of vijfde set hebben vermeden, want zij (F2) zijn lastige tegenstanders om mee om te gaan”, zei Creamline-coach Sherwin Meneses. Het leek erop dat de eerste game een cruise zou worden voor Petro Gazz toen PLDT in een hole 8-22 viel.

“Maar in plaats van erover te vechten,” zei Ricafort, “heb ik ze gezegd dat ze de eerste set moesten vergeten. [and] verzamel onze acts in de tweede set en verder.

PLDT domineerde de laatste twee sets en nam een ​​voorsprong van 20-10 in de vierde nadat het geluk van Kath Arado een punt opleverde.

Dimaculangan orkestreerde perfect de PLDT-aanval en bowlde een geweldige 25 sets die vier van zijn teamgenoten hielpen om dubbele cijfers te bereiken.

Mich Morente leidde die parade met 16 punten.

Arado beschermde de PLDT-box met zijn defensieve scherpzinnigheid, beheerde 26 opgravingen en 12 uitstekende ontvangsten. Jovy Prado was ook de sleutel met 15 punten, 11 opgravingen en 10 ontvangsten.