Sat. Apr 20th, 2024

Celtic herstelde hun voorsprong van negen punten aan de top van de Schotse Premiership met een comfortabele 4-1 overwinning op St Johnstone op kerstavond.

Reo Hatate (14, 52) en Kyogo Furuhashi (18, 40) scoorden elk twee voordat Jay Wright (67) er één scoorde voor de bezoekers toen Celtic op een dominante manier reageerde op de 1-0 overwinning van Rangers op Ross County op vrijdag nacht.

Er was verdere kritiek op de VAR, aangezien Hatate’s tweede doelpunt en Celtic’s vierde, die aanvankelijk buitenspel stonden, bijna drie minuten nodig hadden voordat de scheidsrechters beslisten, hoewel hij duidelijk op de lijn leek te staan.

Tech speelde later een rol bij het uit het veld sturen van Celtic’s David Turnbull in blessuretijd nadat hij St Johnstone-doelman Remi Matthews met een hoge schoen het hoofd had geknipt.

Celtic's Reo Hatate viert 4-0 met Callum McGregor tegen St Johnstone
Afbeelding:
Celtic’s Reo Hatate viert 4-0 met Callum McGregor tegen St Johnstone

Celtic kreeg het bevel over de tafel met een 11e opeenvolgende overwinning in de competitie tegen Old Firm op 2 januari, live op Sky Sports Voetbalterwijl ze hun kroon proberen te verdedigen.

Meer om te volgen…

Maandag 2 januari, 11.30 uur

Aanvang 12.30 uur

Wat is het volgende?

Woensdag 28 december, 19.30 uur

Aanvang 20:00 uur

Celtic’s terugkeer naar de Schotse Premiership op 28 december weg naar Hibernian, Live op Sky Sports🇧🇷 Opening 20.00 uur.

St Johnstone is dezelfde avond de thuisbasis van Hearts. Deze wedstrijd begint om 19.45 uur.