Sat. Apr 20th, 2024

Danny Green Cavaliers NBA

Danny Groen. Cleveland Cavaliers Twitter-foto

Danny Green kwam van de bank en scoorde 21 punten, Cedi Osman eindigde met 19 punten en de Cleveland Cavaliers versloegen gastheer Orlando Magic met 118-94 in een lappendeken op donderdag.

Cleveland (51-30) speelde zonder Donovan Mitchell, Darius Garland, Evan Mobley, Jarrett Allen en Caris LeVert. Een heel andere Cavaliers-rotatie dan de versie die Orlando in een heen-en-weer op dinsdag overleefde, nam halverwege het tweede kwart van de wedstrijd van donderdag de overhand.

Cleveland versloeg de Magic met 18-7 in de laatste 5:05 van de eerste helft en nam dat punt vervolgens mee naar het derde kwartaal. De Cavaliers scoorden hun eerste 10 punten na rust en bouwden een enorme voorsprong op die stand hield in de tweede helft.

Orlando (34-46) speelde hun eigen geïmproviseerde opstelling met Paolo Banchero, Franz Wagner, Wendell Carter Jr., Markelle Fultz en Gary Harris allemaal buiten de eerste vijf. Ook reserve-topscorer Cole Anthony miste de wedstrijd van donderdag.

Jalen Suggs voegde een game-high 22 punten toe, Bol Bol voegde een game-high 18 punten en acht rebounds toe, en Jay Scrubb kwam van de bank en scoorde 11 punten. Geen enkele andere Orlando-scorer eindigde met meer dan de negen van Moritz Wagner.

The Magic worstelde met een sombere schietpartij van 33 van de 83, een algehele inspanning die in de tweede helft met 11 van de 41 werd gesleept.

Cleveland eindigde ondertussen met vijf spelers die in dubbele cijfers scoorden. Isaiah Mobley scoorde een career-high 18 punten op 7-van-12 schieten vanaf de vloer en bracht een career-high vier rebounds op gelijke hoogte.

Mamadi Diakite en Lamar Stevens hadden elk 13 punten.

De Cavaliers schoten 46 van de 88 vanaf de vloer, waaronder 18 van de 38 van achter de 3-puntslijn. Green’s 5 van 9 en Osman’s 4 van 6 van lange afstand bepaalden het tempo.

Cleveland breidde de voorsprong uit tot maar liefst 33 punten in het vierde kwartaal en boekte zijn 51e overwinning – de meeste overwinning in de franchise sinds 2016-17. Een nieuwe overwinning in de reguliere seizoensfinale van zondag tegen Charlotte zou de Cavaliers hun beste reguliere seizoensfinish opleveren sinds hun winnende campagne in de NBA Finals 2015/16.