Thu. Apr 18th, 2024

Blackburn bleef in de jacht om de play-offs voor het kampioenschap te bereiken toen de dramatische late kopbal van Hayden Carter een 1-1 gelijkspel verzekerde tegen Luton op Bank Holiday Monday.

De kopbal van Tom Lockyer in de tweede helft leek de Hatters – die later de paal raakten via aanvoerder Sonny Bradley – alle drie de punten op Ewood Park te hebben opgeleverd en onherstelbare schade toe te brengen aan de top zes van de gastheren.

Carter kopte echter een gelijkmaker in de 86e minuut naar huis om de snel afnemende hoop voor de thuisfans nieuw leven in te blazen.

De ploeg van Jon Dahl Tomasson blijft negende in de ranglijst, op gelijke hoogte met Sunderland op de zesde plaats en West Brom op de zevende plaats en twee punten achterstand op de als zesde geplaatste Millwall, die ze op de laatste dag van volgende week maandag in The Den moeten opnemen.

Hoe Blackburn hun play-offjacht naar de laatste dag bracht

Rotherham’s 1-0 overwinning op Middlesbrough eerder op de dag zorgde ervoor dat Luton het seizoen als beste van de rest als derde zou eindigen, wat betekende dat er weinig waarde was in hun laatste twee wedstrijden voor de play-offs. Het waren niets meer dan oefeningen om de vaart erin te houden. Het was precies het tegenovergestelde voor Blackburn.

Gebruik de Chrome-browser voor een meer toegankelijke videospeler

Tom Lockyer scoort om de play-off-hoop van Blackburn te ondermijnen

Zonder een competitieoverwinning sinds 15 maart en slechts vier doelpunten gescoord in zes wedstrijden in april, begon de tijd te dringen voor de ploeg van Tomasson om in de top zes te eindigen, dus misschien was het geen verrassing toen ze de wedstrijd in handen namen.

De kopbal van Sonny Bradley raakte de lat tegen Blackburn

Ze sloegen negen schoten in de eerste helft, maar Harry Pickering’s halve volley naast in de 14e minuut was misschien wel de meest dreigende. Toen de voorzet van Ryan Hedges vlak voor rust gemakkelijk weggewerkt werd, begonnen de thuissupporters hun frustratie te uiten.

Hayden Carters kop in Blackburn’s gelijkspel

Vijf minuten na de tweede helft stond Luton aan de leiding, waardoor Blackburn een berg te beklimmen had. Carlton Morris hanteerde de bal goed, vond ruimte en ging vervolgens naar de penaltystip, waar Lockyer klaar was om de finishing touch aan zijn tweede doelpunt in zeven dagen toe te voegen.

Crossbar voorkomt dat Sammie Szmodics Luton verslaat

Ze hadden bijna een seconde toen Bradley nog een bal van Morris oppikte en die over de lat zwaaide toen het leek alsof hij gemakkelijker te scoren was geweest, maar Rovers klauwde een punt terug uit de kaken van de nederlaag met nog vier minuten te gaan in de 90 toen Carter kopte de hoekschop van Sorba Thomas binnen.

Er was nog tijd voor nog een kans voor de gastheren naarmate hun momentum toenam, maar Sammie Szmodics werd een overwinning geweigerd toen zijn krachtige schot op de lat stuiterde en Ethan Horvath door alle schoten werd verslagen.

Speler van de wedstrijd – Lewis Travis

Hayden Carter en Lewis Travis reflecteren op het gelijkspel van Blackburn met Luton

De beheerders

Jon Dahl Tomasson zegt dat zijn Blackburn-ploeg geluk nodig had om te winnen zonder doelpuntenmaker tegen Luton

Jon Dahl Tomasson van Blackburn:

“Het gevoel is er een van teleurstelling en frustratie. Aan de andere kant, als je met 1-0 voorstaat tegen een heel goed team, ben je blij met een gelijkspel, en dat was wel het minste wat we verdienden. Ik denk dat we een uitstekende eerste helft hadden, waarin we kansen creëerden; het is hetzelfde patroon als de afgelopen weken, en daar is natuurlijk een reden voor. We scoren niet zo gemakkelijk, dat weten we, maar het was geweldig om de geest van de ploeg te zien vechten tot het einde. Nog een finale te gaan en we zitten er nog steeds in.

“We hebben tot nu toe een geweldig seizoen gehad en het is nog niet voorbij. Hopelijk kunnen we met die inspanning winnen bij Millwall. We gaan daarheen om de wedstrijd te winnen en je weet maar nooit.”

Rob Edwards gelooft dat één punt voor elk team een ​​terecht resultaat was

Rob Edwards van Luton:

“Het is altijd frustrerend om niet te zien wanneer je met 1-0 voor staat. Het was waarschijnlijk een terecht resultaat.” Ze hadden het echt nodig en dat voelde je; je kon de bezorgdheid van de fans voelen naarmate het spel langer duurde. We speelden de hele eerste helft in de derde versnelling en het is waarschijnlijk de meest frustrerende pauze die ik heb gehad sinds ik hier ben.

“We weten wat er gaat komen, dus het is momenteel erg moeilijk om dat voordeel te vinden. Vorige week verloren we ook van Middlesbrough. Dit zijn zeer belangrijke games voor ons om gelijke tred mee te houden, want je kunt het niet zomaar aanzetten. We willen meegaan op de golf waarop we ons bevinden; we hadden een lange ongeslagen reeks en dat willen we zo houden. Dat doen we gewoon door veel te rennen, de basis goed te doen en voor elkaar te knokken.”