Wed. Apr 24th, 2024

Shaun Maloney voegde een punt toe in zijn eerste wedstrijd aan het hoofd van Wigan toen ze 0-0 gelijkspeelden met Blackburn in Ewood Park.

De Latics misten een kans om uit de laatste plaats in het Sky Bet Championship te klimmen, maar het was een positief genoeg begin voor Maloney – de voormalige Latics-speler die vorige week hun derde vaste manager van het seizoen werd nadat Kolo Toure werd ontslagen. .

Ze zijn drie punten verwijderd van veiligheid op de 24e plaats, aangezien Blackburn buiten de top zes blijft op doelsaldo in weer een frustrerende nacht voor Jon Dahl Tomasson en zijn team.

Gebruik de Chrome-browser voor een meer toegankelijke videospeler

James McClean beschrijft het doelpuntloos gelijkspel van Wigan tegen Blackburn als een ‘speciale dag’ na 90 minuten spelen op dezelfde dag als de geboorte van zijn vierde kind.

Geen doelpunten op Ewood Park

Het had de slechtst mogelijke start voor Maloney kunnen en moeten zijn, aangezien Blackburn binnen vier minuten een weg achter de verdediging van hun team vond. Bradley Dack speelde de bal langs Brereton Diaz, die richting doel snelde maar vervolgens recht langs Ben Amos schoot met alleen de te kloppen keeper.

Sorba Thomas was een van de huurdebutanten die werd getoond en veroorzaakte veel problemen op rechts voor Blackburn, waarbij sommige van zijn voorzetten echte problemen veroorzaakten voor de Wigan-verdediging, alleen voor Martin Kelly om zijn verstand te tonen door gevaar af te leiden van spelers als Bradley Dack en Sam Gallagher.

En uiteindelijk zou er voor geen van beide partijen een doorbraak komen, in een slordige nacht in het laatste derde deel voor beide teams in deze Lancashire-derby. Hoewel er ook een klap was voor Kelly, die gedwongen werd uitgeschakeld met wat een ernstige blessure leek te zijn na wat een indrukwekkend optreden was geweest tijdens zijn Wigan-debuut.

De beheerders

Blackburn-manager Jon Dahl Tomasson zegt teleurgesteld te zijn over het doelpuntloos gelijkspel tegen Wigan, maar vindt dat zijn team er goed in is geslaagd de nul te houden.

Jon Dahl Tomasson van Blackburn:

“We wisten dat het een zware wedstrijd zou worden. Wigan vecht voor hun leven en heeft een nieuwe manager. Ondanks dat ben ik teleurgesteld dat we de wedstrijd niet hebben gewonnen met de kansen die we hebben gecreĆ«erd.”

“Uit balbezit waren we solide en verloren we heel weinig. Ik ben blij met de nul, maar we moeten meer klinisch omgaan met de kansen die we hebben.”

Shaun Maloney zegt blij te zijn met de mentaliteit van Wigan nadat ze tegen Blackburn in een doelpuntloos gelijkspel eindigden.

Shaun Maloney van Wigan:

“Het is een goed begin. We hebben veel moeten verdedigen in de tweede helft. De groepsmentaliteit was erg goed. Ik ben tevreden.”

“In de eerste helft was ik erg blij met de progressie die we hadden. Dat was op sommige momenten positief. In de tweede helft moesten we verdedigen. Soms zijn games zo. Ik zou graag willen dat we meer spelen, maar ik ben blij met de manier waarop we verdedigden. Ik ben blij voor de groep en de rondtrekkende steun.”