Tue. Apr 23rd, 2024

Jian Salarzon van de Ateneo Blue Eagles.  - UAAP-FOTO

Jian Salarzon van de Ateneo Blue Eagles. – UAAP-FOTO

MANILLA, Filippijnen – Ateneo overwon een gruizige Adamson-ploeg en won met 20-25, 25-20, 19-25, 25-23, 15-10 om hun winning streak uit te breiden tot drie wedstrijden tijdens het UAAP Men’s Volleyball Tournament van seizoen 85 op zaterdag in Smart Araneta Coliseum.

Jian Salarzon opende 22 punten gebaseerd op 20 aanvallen, een aas en een blok om de comeback van de Blue Eagles te leiden van een 1-2 achterstand in de wedstrijd.

“We zijn blij omdat we onze wedstrijden blijven winnen. Maar we hadden veel fouten vandaag, dus we hebben gevochten. We waren niet in staat om uit te voeren wat onze coaches van ons verlangden”, zei Salarzon na 19 uitstekende ontvangsten.

Ateneo hield stand in de vierde en kwam uit een nipte voorsprong van 11–9 in de vijfde set, scoorde drie opeenvolgende punten met als hoogtepunt een schietfout van Carlo Alegre om het matchpoint te bereiken, 14–9.

Amil Pacinio maakte een servicefout, maar Salarzon raakte een game-winner op de lijn en maakte een einde aan de wedstrijd van twee uur en 49 minuten.

Ateneo Blue Eagles bij het UAAP seizoen 85 herenvolleybaltoernooi.  - UAAP-FOTO

Ateneo Blue Eagles bij het UAAP seizoen 85 herenvolleybaltoernooi. – UAAP-FOTO

De Blue Eagles verbeterden naar een record van 5-4 en werden vierde voor La Salle voor de pauze van de Goede Week.

“In de vijfde set komt het allemaal neer op wie serveert en goed ontvangt. Gelukkig konden we correct serveren en ontvangen, dus pakten we de vijfde set”, aldus coach Timmy Sto. Tomas.

Pacinio klom ook in de Ateneo met 19 punten en 19 ontvangsten, terwijl Ken Batas, die niet in de eerste set speelde, eindigde met 18 doelpuntenmakers en 10 ontvangsten.

Adamson zakte naar een 1-8 record ondanks Evander Novillo’s 22-punts inspanning.

Novillo had 19 kills, twee blokken en een aas om de Falcons te leiden. Francis Casas had 18 punten, 14 ontvangsten en acht opgravingen, terwijl Joshua Magalaman er 12 toevoegde.