Tue. Apr 16th, 2024

Manchester City nam de controle over de titelrace van de Premier League over met een meedogenloze 3-1 overwinning op Arsenal, waardoor de titelverdediger boven de Gunners bovenaan de tafel kwam te staan.

In een spannende ontmoeting in het Emirates Stadium die zijn belofte waarmaakte, werd City’s titelstamboom uiteindelijk geteld met doelpunten van Jack Grealish (72) en Erling Haaland (82) die een potentieel cruciale overwinning voor Pep Guardiola’s ploeg veiligstelden.

Eerder maakte de strafschop van Bukayo Saka (42) nadat Ederson een fout maakte op Eddie Nketiah een openingstreffer teniet van Kevin de Bruyne (24), die na een slechte pass van Takehiro Tomiyasu een briljante eerste keer langs Aaron Ramsdale wist te finishen.

Arsenal, zonder Thomas Partey vanwege een hamstringblessure, verdiende het gelijkspel na een goede start, maar recente uitglijders tegen Everton en Brentford openden de deur voor City en de ploeg van Mikel Arteta kon de druk van de bezoekers in de tweede helft niet weerstaan. .

Bukayo Saka van Arsenal viert feest met Martin Odegaard na een doelpunt tegen Manchester City
Afbeelding:
Bukayo Saka viert feest met Martin Odegaard na het scoren van de gelijkmaker in de eerste helft

De nederlaag verlengt Arsenal’s puntloze reeks tot drie wedstrijden en geeft het initiatief in de titelrace aan een kant van Manchester City die blijkbaar gesterkt is door de beschuldigingen die tegen hen zijn geuit door de Premier League.