Sat. Apr 20th, 2024

dame adamson valken

Adamson Lady Falcons zijn op weg naar de UAAP Seizoen 85 Women’s Volleyball Final Four. – UAAP-FOTO

MANILLA, Filippijnen – Adamson was doodsbang voor het ongelooflijke vermogen van de Universiteit van de Filippijnen om te verrassen voordat hij een overwinning van 25-20, 27-25, 23-25, 25-15 behaalde die de Lady Falcons terugstuurde naar de Final Four in de UAAP Seizoen 85 damesvolleybal.

Lucille Almonte hielp de Lady Falcons de storm te doorstaan ​​door 13 keer te scoren toen de Lady Falcons hun negende overwinning claimden in 13 wedstrijden in totaal, genoeg om ze voor het eerst in negen jaar door te sturen naar een halve finale.

“Het is moeilijk om te concurreren met een team dat niet meer meedoet. Op de een of andere manier werden we zelfgenoegzaam in de derde set en wisten we terug te stuiteren in de vierde. Blij dat we hebben gepresteerd”, zei Adamsons assistent-coach Rald Ricafort.

Trisha Tubu en Lorence Toring hadden elk 11 punten, terwijl Louie Romero maar liefst 23 sets pakte voor de Lady Falcons, die het zullen opnemen tegen de Far Eastern University Lady Tamaraws in hun laatste wedstrijd van de eliminaties.

“Dit hebben we vorig seizoen niet kunnen uitvoeren. Maar we gaan hier niet stoppen, er zijn nog wedstrijden te spelen”, zei Almonte, die ook 20 opgravingen en 10 ontvangsten bijdroeg aan de verdediging.

Lucille Almonte van Adamson Lady Falcons.  - UAAP-FOTO

Lucille Almonte van Adamson Lady Falcons. – UAAP-FOTO

De Lady Falcons zouden nog steeds de tweede plaats en een tweevoudige voorsprong in de halve finale kunnen veiligstellen, afhankelijk van de resterende wedstrijden van de National University en de University of Santo Tomas.

Met een niets-te-verliezen-mentaliteit trokken de Lady Marrons zich terug en brachten de teller in evenwicht op 20, dankzij een overtuigende kruisslag van Nina Ytang toen ze in de eerste set moeizaam optraden.

Romero’s aas gevolgd door een Rizza Cruz-blok en Tubu’s krachtaanval duwde de Lady Falcons terug naar de top voordat Romero Almonte op het setpoint voedde voor nog een doordringende slag langs de lijn.

Adamson vocht opnieuw om te overleven in de tweede set, ondanks het nemen van een vroege voorsprong met Ethan Arce die een spike en een ace van de UP afvuurde en de score op 20 bracht.

De dood van Ytang zette de Lady Maroons op een setpoint, maar verloor het voordeel, waardoor de Lady Falcons de zaken gelijk konden trekken na een misser van Stephanie Busrillo.

Toring’s krachtige aanval in het midden en een out-of-bounds piek van Ytang bezegelden de set voor Adamson.

De Lady Marrons kwamen opnieuw tot een rally van een enorme achterstand in de derde set en dit keer maakte UP het meetellen.

Door een voorzet van Ytang kwamen ze in een impasse voor 21, waarna Jum Marie Gayo scoorde op een aas en Jewel Encarnacion Adamsons kant stompte voordat Tubu’s servicefout de Lady Maroons in staat stelde op te schuiven.

Busrillo vloog en ontweek de aanval van Kate Santiago en sloot de set af in het voordeel van UP.

Trots gewond, verspilden de Lady Falcons geen tijd om naar een enorme voorsprong te racen, een voorsprong die de Lady Marrons niet konden inhalen in het vierde frame.

Een voorsprong van 10, Romero’s push en een Santiago-tip, gevolgd door Tubu’s beslissende overwinning, verpletterden UP’s omkeermotieven voorgoed.

Encarnacion en Ytang scoorden elk 15 punten voor de Lady Marrons, die hun 10e opeenvolgende wedstrijd verloren en verder zakten met een record van 1-11.