Tue. Apr 30th, 2024

Spikers AMC Cotabato

De turffoto van Spikers

MANILLA, Filippijnen – Jau Umandal en Rex Intal, die vorig jaar uit twee verschillende teams kwamen, leidden de AMC Cotabato Spikers naar een indrukwekkend debuut in de Spikers’ Turf Open Conference 2023 na het verslaan van de VNS Griffins in twee sets, 25-21, 25 -16, 25-23, op vrijdag in Paco Arena.

Umandal scoorde al zijn 12 punten in de eerste twee sets toen de Cotabato Spikers een dominante 2-0 voorsprong namen. Maar de Griffins profiteerden van de tweede eenheid van coach Odjie Mamon in de derde set en dreigden de wedstrijd te verlengen met een voorsprong van 20-17, waardoor de laatsten hun starters Umandal, Intal en setter Kim Dayandante moesten opstellen.

Lloyd Josafat spande samen met Intal om AMC weer bovenaan te brengen met vier opeenvolgende punten voor een voorsprong van 23-21, maar de eerste onderbrak zijn run met een servicefout. Intal trainde zijn snelle aanval om zijn nieuwe team op matchpoint te zetten, 24-22, voordat Raven Buslig een punt redde, maar de halfblokker voltooide zijn comeback in de derde set met een koppelingsmoord, waarmee een einde kwam aan de wedstrijd van 91 minuten.

Umandal, die vorig seizoen voor Marinha speelde, speelde een efficiënte wedstrijd, sloeg 10 van zijn 18 aanvalspogingen en maakte negen uitstekende ontvangsten uit 14 pogingen, terwijl Intal een geweldige eerste wedstrijd genoot met de Cotabato Spikers en negen punten pakte op basis van vier aanvallen. , drie azen en twee blokken na afscheid te hebben genomen van zijn oude club Cignal.

“Ik zie dat mijn spelers ervan genieten, maar ik moest een time-out afroepen in de derde set om ze ervan bewust te maken dat het spel niet alleen om plezier draait. We moeten dat oplossen en ervoor zorgen dat ze gefocust blijven”, zei AMC-hoofdcoach Odjie Mamon in het Filipijns. “We hebben twee dagen om ons voor te bereiden op de volgende wedstrijd. Ik zal ze het systeem leren en ze herinneren aan onze standaard.”

Josafat en Madz Gampong waren ook de sleutelfiguren, ondanks dat ze alleen in de eerste en derde set speelden, aangezien ze respectievelijk acht en zes punten bijdroegen. Dayandante deelde 14 uitstekende sets uit, waarbij Fauzi Ismail, Wewe Medina en Jayvee Sumagaysay elk vijf punten verzamelden.

AMC liet meer fouten vallen, 26, vergeleken met de 16 fouten van VNS. De Cotabato Spikers domineerden de aanval met een verschil van 41-28, een blokkerende voorsprong van 12-4 en 6-2 service-azen.

Buslig was het enige lichtpuntje voor de Griffins met 12 punten, terwijl Ron Medalla slechts zeven kills scoorde uit 22 pogingen.