Tue. Apr 30th, 2024

Cole Anthony Magische NBA

ARCHIEF – Cole Anthony #50 van de Orlando Magic in actie tegen de Houston Rockets in het Toyota Center op 21 december 2022 in Houston, Texas. Carmen Mandato/Getty Images/AFP

Cole Anthony voegde 23 punten, 10 rebounds en negen assists toe vanaf de bank toen de Orlando Magic van achteren brulde en met 133-113 won van de bezoekende San Antonio Spurs op vrijdag en voor de achtste keer in negen wedstrijden won.

De wedstrijd was tijdens de rust gelijk voordat Orlando het derde kwartaal afsloot met een run van 20-8 die San Antonio’s voorsprong van zeven punten uitwiste en een voorsprong van 94-89 in het vierde kwartaal opleverde. Anthony sloeg een 3-pointer en Mo Bamba sloeg back-to-back schoten van achter de boog om de voorsprong van de Magic te vergroten naar 108-93 met nog 9:24 te spelen.

Orlando klom naar 26 punten, maakte zijn eerste acht driepunters in het vierde kwartaal en walste naar de finish. The Magic had een seizoen hoge 30 assists.

Franz Wagner voegde 21 toe voor de Magie, Paolo Banchero scoorde 18, Moritz Wagner scoorde 17 en Bol Bol voegde 14 punten toe.

Wendell Carter Jr. (rechtervoetblessure) en Gary Harris (rechterhamstring) waren terug op de baan voor de Magic. Carter, die 17 opeenvolgende wedstrijden heeft verloren, voegde acht punten toe in 19 minuten, terwijl Harris, die sinds 30 november niet meer heeft gespeeld, negen punten toevoegde.

Keldon Johnson voerde de Spurs aan met 17 punten, terwijl Tre Jones er 16 had, Devin Vassell 14 en Jeremy Sochan en Doug McDermott elk 13 punten. San Antonio heeft vier van de laatste vijf wedstrijden verloren.

The Magic leidde het grootste deel van het eerste kwart en pakte 12 Bol-punten in de periode op weg naar een voorsprong van 34-28 na de eerste 12 minuten spelen.

San Antonio bracht de wedstrijd gelijk op 42-42 op een Dunk van Jakob Poeltl om 8:16 van het tweede kwartaal en opende een voorsprong van 52-44 na een paar vrije worpen van Johnson met 5:07 te spelen tijdens de rust. De Spurs stonden met maar liefst negen punten voor voordat Orlando de helft afsloot met een 9-0 run om de wedstrijd gelijk te trekken op 61-61 tijdens de rust.

Bol voerde alle doelpuntenmakers aan met 14 punten voor rust en Banchero sloeg er 11 voor de Magic. Johnson had er 13 om San Antonio te leiden, terwijl Jones er 11 toevoegde.