Sat. Jul 20th, 2024


Beste lezers, Vandaag ben ik verheugd MMD-teamlid Shannan Malone welkom te heten op de blog! Ik hou echt van het gesprek dat deze post inspireerde. Toen Shannan zei dat het een goede blogpost zou kunnen zijn, kon ik het niet snel genoeg eens zijn. Ik hoop dat je deze inzichten net zo leuk vindt en waardeert als ik. Welkom Shannan! -Voor

Wat is een “moeilijk” boek? Voor sommigen kan het een boek zijn met andere (of gedateerde) talen, woorden en dialecten. Voor mij is het een boek dat gaat over moeilijke onderwerpen en thema’s.

Wat een onderwerp of thema moeilijk maakt, is subjectief en persoonlijk. Persoonlijk vind ik de boeken die historisch en sociaal trauma beschrijven ‘moeilijk’ om te lezen. Deze boeken kunnen voor iedereen een uitdaging zijn: de gemarginaliseerde gemeenschap die de schade lijdt en de rest van de samenleving die die schade onbewust kan toebrengen.

Houd mijn hand vast door Dolen Perkins-Valdez, de Moderne Mrs Darcy Book Club De selectie van mei 2023 gaat over de gedwongen sterilisatie van meisjes, met name zwarte meisjes, die zich begin jaren zeventig afspeelt in mijn thuisstaat Alabama. Ik denk niet dat ik dit zou lezen als de selectie van deze maand er niet was geweest.

Eerder dit jaar had ik een gesprek met vriend en medelezer Valencia Taylor, waardoor ik beter kon nadenken over hoe ik deze moeilijke boeken moest benaderen. Valencia ontvangt de Goed gelezen Black Girl Book Club op Bladwijzers en ze is ook een Wat moet ik hierna lezen Alumni. Op een WSIRN Patreon-bonusaflevering genaamd How to Read Hard Books en Black Joy Recommendationsbespreken we het zevenstappenproces van Valencia voor het lezen van uitdagende boeken. Met toestemming van Valencia deel ik deze stappen met jullie naarmate ik dichterbij kom. Houd mijn hand vast. Je kunt ze gebruiken om elk moeilijk boek te lezen, wat dat ook voor jou betekent.

Begin met: Definieer uw waarom. Simon Sinek schreef een boek met de titel begin met waarom. En daar moeten we altijd beginnen. (Dit geldt niet alleen voor moeilijke boeken!) Waarom ik aan het lezen ben Houd mijn hand vast? Zoals het grootste deel van de wereld heb ik tijdens mijn schooltijd niet veel over de Afro-Amerikaanse geschiedenis geleerd, en ik wilde dat corrigeren. Dit verhaal speelt zich ook af in mijn thuisstaat Alabama.

1. Lees de biografie van de auteur en bekijk/lees interviews met de auteur. Ontdek de inspiratie van de auteur voor het schrijven van het boek.

ik vaak ontdekken dat ik echt een boek wil lezen nadat ik de auteur erover heb horen praten – en het internet staat vol met gratis interviews! De Free Library of Philadelphia ontving Perkins-Valdez in gesprek met Asali Solomon. Het was een inspirerend gesprek.

Annes interviews met auteurs zijn mijn favoriete extraatje van de MMD Book Club. Ik kijk erg uit naar haar interview met Perkins-Valdez op dinsdag 23 mei om 13.00 uur EDT.

twee. Lees een boeksamenvatting en controleer inhoudswaarschuwingen.

Ik ben aangemeld mijn eerste aflevering van What Should I Read Next? dat ik het einde van een boek snel zal uitlezen. Als een boek een “moeilijk” boek is, dan doe ik dat zeker. Wie leeft er uiteindelijk nog? Wat was de conclusie? In Houd mijn hand vast, Perkins-Valdez begint het verhaal in 2016, dus ik ging ervan uit dat de verteller nog leefde. Het hielp me om gemakkelijker te ademen! Door het einde te lezen, kan ik bepalen waar ik denk dat het verhaal heen zou kunnen gaan, waardoor mijn emotionele angst wordt getemperd.

3. Als een boek historisch is, onderzoek dan de plaats/tijd/persoon.

In Houd mijn hand vast, Ik heb eerst de auteursnotitie gelezen, hoewel die aan het einde van het boek staat. Ik heb ook onderzoek gedaan naar de real life casus van ref. v. Weinberger waarop het boek is gebaseerd. Een van de dingen die ik leerde was dat niet alle gesteriliseerde meisjes zwart waren.

4. Bepaal hoe je dit boek gaat lezen: digitaal, audio, hardcopy.

Volgens de observatie van Valencia kun je door het lezen van een gedrukt boek door de moeilijkere gedeelten bladeren zonder de vaart van het verhaal te verliezen, en dat is hoe ik ervoor kies om te lezen. Houd mijn hand vast. Ik ben opgegroeid met het luisteren naar verhalen op band (weet je nog?) en ik weet dat audio scènes en details in mijn hersenen kan implanteren die lezen met mijn ogen niet kan.

5. Zet jezelf in het ritme. Neem het boek in kleine happen en doe het rustig aan.

Ik doe het heel langzaam en zal waarschijnlijk eindigen na het gesprek van Anne met de auteur.

6. Concentreer u op wat u leert. Wat ben ik aan het leren?

Mijn beslissing om te stoppen met het lezen van een boek (wat ik niet deed voordat ik Modern Mrs Darcy ontdekte) komt vaak neer op mijn Waarom, wat voor mij altijd zal afhangen van het feit of ik iets leer dat me interesseert, ongeacht het genre. Als ik met een boek worstel, zoek ik er misschien een “vlucht boeken” die dezelfde onderwerpen behandelt, maar voor mij misschien beter verteerbaar is. Het onsterfelijke leven van Henrietta Lacks van Rebecca Skloot is een non-fictie vluchtkeuze voor Houd mijn hand vast. De romantiek De Ondergrondse Spoorweg van Colson Whitehead raakt soortgelijke thema’s aan. Of misschien kan ik er een documentaire over bekijken?

7. Plan een herstelboek.

Ik lees vaak mijn herstelboek terwijl ik mijn “moeilijke” boek lees. Ik dook al in een exemplaar van een gevorderde lezer Het geheime boek van Flora Lea door Patti Callahan Henry. Mijn favoriete herstelgenre is sci-fi/fantasie met een hart (waarover ik onlangs ook met Anne sprak op Patreon).

Veel dank aan Valencia dat ik hun tips met je mag delen. Als je tips hebt voor het lezen van ‘moeilijke’ boeken, dan zie ik die graag in de reacties. En laat me weten of je deze maand meeleest met de MMD Book Club!

Hoe ga je om met het lezen van ‘moeilijke’ boeken? Wat maakt lezen voor jou makkelijker? Vertel ons over uw ervaring en deel uw tips in de comments!

Over de auteur

Shannan Malone is mede-gastheer van de Modern Mrs Darcy Book Club. Je favoriete genre hangt af van je humeur! Je kunt Shannan vinden op Instagram @shannanenjoyslife.

Source by rezal

By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover